Poharas joghurtos sütemény
június 02, 2014
Ha gyerekkoromban valamelyik családtag felhívta anyut, hogy mindjárt beugrik hozzánk egy kávéra, anyu azonnal felpattant, összekeverte a poharas sütijét, bedobta a sütőbe, és mire megérkezett a vendég, már készen is volt a sütemény. A poharas süti számomra valami olyasmit jelentett, mint a L'ecsó alapgondolata, miszerint főzni bárki tud, szerintem engem is ez bátorított arra, hogy elkezdjek sütni, majd később főzni. A poharas süti egy barátságos műfaj, könnyű és szerethető. A poharas süti jó.
Hozzávalók egy 25x35 cm tepsihez: (2-2,5 dl pohárral mérünk)
- 1 pohár joghurt vagy tejföl
- 1 pohár cukor
- 3 tojás
- fél deci olaj + fél deci olvasztott vaj (vagy 1 dl olaj)
- 2 pohár rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 - 1 1/2 pohár gyümölcs
- vagy ízesítsd kedved szerint: vanília, kakaó, kókuszreszelék, aprított dió, mogyoró, mandula, csokidarabkák
![]() |
cseresznye, erdei szamóca, eper és rebarbara |
- A sütőt 180 fokosra melegítjük.
- A tojásokat és a cukrot jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és az olajat-vajat.
- Jöhet a liszt és a sütőpor, de ezt már nem géppel keverjük, csak kézzel, míg el nem vegyülnek az összetevők. Minél tovább keverjük, annál töményebb lesz a tészta, és nem lesz jó a végeredmény (pont mint muffinsütésnél).
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, megszórjuk gyümölccsel, csokival, dióval, cukorral stb.
- 20-25 percig sütjük (ill. egy órán át, amennyiben tortaformát használunk tepsi helyett).
0 megjegyzés