Minipavlova kókuszpudinggal és rebarbaradzsemmel
május 23, 2014Hozzávalók 6 darabhoz:
A habcsókhoz:
- 4 tojásfehérje (kb. 140 g)
- 280 g porcukor
A kókuszpudinghoz:
- kókuszreszelék, kakaópor (elhagyható)
- 400 ml kókusztej
- 1,5 ek. kukoricakeményítő
A rebarbaradzsemhez:
- 3 ek. kristálycukor
- 200 g rebarbaraszár
- 160 g kristálycukor
- 4 ek. víz
- A sütőt 100 fokosra melegítjük.
- A lehetőleg szobahőmérsékletű tojásfehérjéket egy mixerrel habosítani kezdjük, majd apránként és folyamatosan hozzászitáljuk a cukrot. A végeredménynek egy tömény, krémes, kanalazható, fényes masszának kell lennie. Tetszés szerint elkeverhetünk benne néhány kanál kókuszreszeléket vagy szitálhatunk hozzá kakaóport a márványos csíkozásért. Egy kanál segítségével sütőpapíros tepsin hat tortácskát formázunk belőle, és egy órára sütőbe tesszük. (Ügyesebbek habzsákba is tölthetik, és fészek alakú tortákat formáhatnak belőle.) Az egy óra elteltével kikapcsoljuk a sütőt, résnyire nyitjuk az ajtaját, és így hagyjuk kihűlni a meringue-jeinkkel együtt.
- A rebarbaradzsemhez egy vastag aljú fazékban elkeverjük a cukrot és a vizet, és felforraljuk. Közepes lángon 8 percig gyöngyözni hagyjuk, majd beleszórjuk a felaprított rebarbarát. Innentől számítva kb. 30 perc alatt elkészül a dzsem, akkor lesz kész, ha a gyümölcs szétfőtt, és az állaga kellően sűrű lett.
- A kókuszpudinghoz a cukrot és a keményítőt egy vastag aljú fazékba szórjuk, összekeverjük, hozzáöntjük a kókusztejet, és közepes lángon addig főzzük folyamatos kevergetés mellett, míg krémes állagú lesz.
- A minipavlovához vagy finoman kettészedjük a habcsókot (vagy egy kanállal finoman megkocogtatjuk a tetejét), és kókuszpudingot, majd rebarbaradzsemet kanalazunk rá.
0 megjegyzés