Balzsamecetes gombasteak pirítóssal
március 13, 2013
Hangzatosan gombasteaknek neveztem el a sült gombaszeleteket, de a megnevezés csak részletkérdés. Ami ez esetben is fontos, az a negyed órás elkészítési idő, a ropogós kenyér és a puha gomba együttese és a sajt meg a petrezselyemzöld frissessége. Petrezselyem helyett természetesen bazsalikommal vagy más, szeretett fűszernövényünkkel is elkészíthető.
A hozzávalókban megadott mennyiségek kicsi, előételnyi adaghoz valók, ha főfogásként ennénk, számoljunk mindenből többet.
Hozzávalók személyenként:
- 1/2 portobello gomba
- 1 szelet pirítós
A páchoz:
- 10 g kékpenészes sajt (esetünkben Niva)
- 4 ek. balzsamecet
- 6 ek. olívaolaj
- petrezselyemzöld
- 1-2 gerezd fokhagyma
- Elkészítjük a pácot: összekeverjük az olajat, balzsamecetet, apróra vágott fokhagymát és a petrezselyemzöld egy részét.
- A gombákat ujjnyi szeletekre vágjuk, és 10 percre a pácba tesszük őket.
- Előmelegített száraz serpenyőben megsütjük őket, majd pirítóson, sajttal és petrezselyemzölddel tálalhatjuk is, frissen, melegen.
Mielőtt a serpenyőbe tettem volna, kicsit lekapargattam a szeletekről a petrezselymet és a fokhagymát, nehogy megégjenek sülés közben. Aki szeretné, tálaláskor önthet még rá a pácból, vagy fokhagymával bedörzsölheti a pirítóst.
0 megjegyzés