Tavaszi joghurtos krumplisaláta
március 08, 2013Így születnek új dolgok: az ember majonézes krumplira vágyik, de a krumplin kívül nincs otthon hozzá semmi más. A konyha azonban jól felszerelt piacos zöldségekkel, tehát azonnal módosul az eredeti elképzelés, és a főtt krumpli friss retek és petrezselyemzöld közt végzi. Csípős, ropogós, frissítő és vitamindús, pont ez kell most.
Hozzávalók 2 személyre:
- 4 közepes krumpli
- 7-8 apró retek
- egy maréknyi vékonyra szelt lilakáposzta - már csak a színe miatt is megéri beletenni
- 1 szál újhagyma (én most csak a zöldjét használtam)
az öntethez:
- kis csokor petrezselyem
- 6 ek. joghurt
- negyed vagy fél citrom leve (kóstolás alapján ki-ki döntse el mennyi szükséges neki)
- 1-2 ek. olívaolaj
- só
- A krumplit egészben feltesszük főni, és míg megpuhul, felaprítjuk a zöldségeket.
- Összekeverjük az öntet hozzávalóit, én petrezselyemzöldet is szórtam hozzá.
- A főtt krumplit felkockázzuk, megforgatjuk az öntetben, és gazdagon megszórjuk retekkel, újhagymával, lilakáposztával, maradék petrezselyemzölddel.
0 megjegyzés