Házi barbeque-s csibecombok
december 17, 2012
Két hét múlva szilveszter. Hagyjuk az unalmas szendvicseket, a száraz tápokat, dobjunk össze a társaságnak egy ízletes csibetálat. A recept nagyon egyszerű, nulla kulináris tapasztalattal is könnyen elkészíthető.
Hozzávalók 1 kg húshoz:
- 400 ml paradicsompüré
- 1 nagy hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek csípős paprika
- 1 ek kristálycukor
- 2 kk worcestershire szósz
- 1,5 ek szójaszósz
- só, bors, olaj
- 1 kg csibecomb
- Vágjuk apróra a hagymát, és pirítsuk üvegesre az olajon. Két-három perc után adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a cukrot (az utóbbira azért van szükség, hogy jobban karamellizálódjon a zöldség).
- Két perc folyamatos kevergetés után adjuk hozzá a paprikát, öntsük föl a paradicsompürével, és adjuk hozzá a szója- és worcestershire szószt, valamint borsozzuk meg. Egy kk. só is mehet bele.
- Hozzuk forrásba a szószt, és párologtassuk el az egyharmadát. Kóstoljuk meg, ha túl édes, adjunk hozzá még sót. Ha kész a szósz, tegyük félre hűlni, melegen ne öntsük rá a csibére.
- A csibét mossuk meg, és a vastagabb részeit vágjuk be késsel.
- Helyezzük egy nagy tálba, és öntsük rá a szósz kétharmadát (a maradékot pedig tartsuk meg a tálaláshoz). Min. 3 órát, de idális esetben egy egész estén át a hűtőben pácoljuk a húst.
- 220 fokra előmelegített sütőben, alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsiben 30-40 percig sütjük (a hús vastagságától függően).
0 megjegyzés