Chorizo Piláf
december 20, 2012Se nem rizottó, se nem paella, hanem egy egytálétel, amely pár perc alatt elkészíthető. A hozzávalókat tetszés szerint lehet variálni.
Hozzávalók:
- 250 g basmati rizs
- 150 g chorizo szalámi vagy kolbász
- 1 hagyma
- fél fej fokhagyma
- 200 ml paradicsompüré
- 600 ml alaplé
- 1 ek őrölt (édes)paprika
- babérlevél
- egy maréknyi petrezselyemzöld
- só, bors, olaj
- Az apróra vágott hagymát és fokhagymát pirítsuk üvegesre az olajon, majd adjuk hozzá a paprikát, és folyamatosan keverjük.
- Vágjuk fel apró szeletekre a chorizot és dobjuk a serpenyőbe, pár percig pirítsuk.
- Adjuk hozzá a rizst, paradicsompürét és a babérlevelet, majd sózzuk és borsozzuk meg. Keverjük addig, amíg a paradicsompüré fel nem szívódik.
- Öntsük hozzá az alaplevet, keverjünk rajta párat, helyezzük az edényre a fedőt és alacsony lángon hozzuk forrásba. A forrásban lévő ételt vegyük le a lángról, tegyük félre és hagyjuk 15 percig állni, hogy magába szívhassa a nedvességet (eközben a fedőt semmiképp se vegyük le).
- Tálalás előtt a felvágott petrezselyemzöldet keverjük el az ételben.
0 megjegyzés