Meggylikőr
augusztus 06, 2012Hozzávalók:
- 1 kg gyümölcs (esetünkben meggy, de ribizliből még finomabb)
- 1 üveg vodka vagy gyógyszertári alkohol (7 dl)
- 40-50 dkg cukor (attól függően, mennyire szeretnénk kesernyésre vagy édesre)
- 2 dl víz
- Egy kétliteres üvegben keverjük össze a gyümölcsöt és az alkoholt, majd 1,5-2 hónapig hagyjuk állni, néha rázzuk meg, vagy forgassuk kicsit. (Mi a hűtőszekrény ajtajában tartjuk, de a pince is ideális hely neki.)
- A fent említett idő lejárta után szirupot készítünk: a vizet és a cukrot összefőzzük.
- Felnyitjuk a gyümölcsös üveget, leöntjük róla az alkoholt, átszűrjük, és egy steril üvegbe összeöntjük a sziruppal. Innentől számítva minél tovább hagyjuk állni a likőrt, annál finomabb lesz, de két hét érési idő mindenképp ajánlott.


0 megjegyzés