Fűszeres paradicsomleves
augusztus 08, 2012
Meglepetés vagy sem, a paradicsomleves első számú alapszabálya, hogy érett paradicsomból készüljön. Ennek hiányában nem érdemes kísérletezni az üzleti, világospiros-keményhúsúval, egy jobbfajta paradicsomkonzerv nagyobb hasznunkra válik.
Hozzávalók 4-5 adaghoz:
- 1,5 kg paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csilipaprika
- egy kis csokor bazsalikom
- 2 ek. balzsamecet
- só, bors
- A paradicsomok héját x alakban bemetszük, és egy forró vízzel teli tálba tesszük őket. Így könnyebb velük dolgozni, a héjuk gyorsabban eltávolítható. Megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk őket.
- Olajon megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a paradicsomot, az apróra vágott csilit, sót, borsot.
- Addig főzzük, míg a paradicsomdarabok szét nem esnek, kb. 15-20 perc alatt elkészül az egész étel. Mikor már elég krémes, beleszórjuk a felvágott bazsalikomleveleket és hozzáöntjük a balzsamecetet is.



0 megjegyzés