Gyümölcsös zsebpiték
augusztus 14, 2012
A múltkori Wellington partiról maradt egy kis adag tésztánk, amit a lehető legegyszerűbben szerettem volna felhasználni. Kis zsebpiték születtek belőle, íme:
Hozzávalók a tésztához:
- 250 g liszt
- 250 g puha vaj
- 1,5 kk. só
- 1,5 dl hideg víz
a töltelékhez:
- alma/körte/barack
- vaníliás cukor/kristálycukor/nádcukor - ami épp kéznél van
a sütik tetejére:
- 2 tojássárgája
- porcukor
- A lisztet, vajat, sót és vizet összedolgozzuk, majd a hűtőbe tesszük legalább 20 percre dermedni. Ha túl puhának és krémesnek tűnne, kis liszttel javítható az állag.
- Kilisztezett gyúródeszkán igyekszünk minél vékonyabbra nyújtani, 2 mm-esre, majd a legnagyobb pogácsaszaggatónkkal köröket vágunk ki belőle.
- Minden körlapra egy szelet gyümölcsöt helyezünk, megszórjuk cukorral, és félbehajtjuk a tésztát. A széleit villával vagy kézzel összedolgozzuk, hogy minél jobban körbezárja a tölteléket. Tojássárgájával lekenjük őket.
- Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. negyed óra alatt készre sütjük.
A kész sütiket megszórhatjuk porcukorral.
0 megjegyzés