Paprikakrém
augusztus 13, 2012
Augusztusban jön el az idő, amikor a paprikatermesztéssel foglalkozó ember megáll a fóliaajtóban, szétnéz a pirosra érett termésen, és kissé gondterhelten megállapítja: unja a paprikát.
Új alternatívák után kellett néznem a paprikafeldolgozást illetően, és így született ez a paprikamártás- és Erős Pista-szerű krém. Ideális sült húsokhoz vagy mártogatósnak, a közeljövőben pedig kipróbálom, hogy vajon eltehető-e télire is, megpróbálom befőzni, az eredményről pedig beszámolok majd.
Hozzávalók kb 2,5 dl krémhez:
- 5-6 darab, tenyérnyi édes pirospaprika
- csilipaprika ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 1 ek. balzsamecet
- 1 kk. Worcester-szósz
- 4-5 ág kakukkfű
- só, bors
- A paprikákat nagyobb darabokra vágtam, és serpenyőben sütni kezdtem a félbe vágott fokhagymagerezdekkel. (teflonserpenyőben, olaj nélkül)
- Mikor kissé összeestek és barnulni kezdtek, mixerbe szórtam őket, megöntöttem a balzsamecettel, Worcester-szósszal, hozzáadtam fél kiskanál sót, borsot, kakukkfüvet.
- Lemixeltem, és közben annyi olajat öntöttem hozzá, amennyitől megfelelően krémes állagú lett. (kb. 2 ek.)
0 megjegyzés