Cseresznyés muffin
június 02, 2012Hozzávalók 16 darabhoz:
- 2 tojás
- 4 ek. olaj
- 120 g kristálycukor
- 150 ml tej
- 250 g simaliszt
- 1 cs. sütőpor
- 100 g cseresznye
- fél tábla csokoládé
- papírkosarak
- A sütőt 180 fokra állítjuk.
- A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadagoljuk az olajat és egy csipet sót, végül kanállal elkeverjük benne a tejet is.
- A lisztet és a sütőport is beleszórjuk a tojásos keverékbe, és mixerrel nagyon rövid ideig keverjük (épp csak simára, csomómentesre).
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
- Beleszórjuk a kimagozott cseresznyét és a durvára tört csokit is.
- A muffinsütő formákat papírkosarakkal béleljük, és a kétharmadukig megtöltjük őket a tésztával.
(+1 Ezen a ponton a muffinok tetejét megszórhatjuk még némi extra gyümölccsel, és akkor nem csak a belsejében lesz minden jó, mint esetünkben a képeken.) - Kb. 25 percig sütjük.



0 megjegyzés