Citromos sütemény
június 05, 2012
A következő egy pofon egyszerű citromos süti, amely semmilyen szaktudást és egzotikus alapanyagot nem igényel, gyorsan elkészül, és remek frissítő egy meleg délutánon.
A recept eredetije: Kicsi Vú
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 13 dkg kristálycukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 12 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- kis vaj és liszt a sütőformába
- A sütőt 180 fokra állítjuk.
- A tojások sárgáját és a cukrot alaposan kikeverjük (míg egész világos nem lesz), hozzáöntjük a cimtromlevet, citromhéjat, vajat, és apránként a sütőporos lisztet.
- A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
- Kivajazott és kilisztezett formába öntjük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.
- A bolti citrommal nem árt vigyázni, alaposan meg kell mosni a héját, mivel nagy valószínűséggel kemikáliákkal kezelték a behozatal előtt/során.
- A tésztát muffintepsiben is teszteltük, és kiállta a próbát, pompás, puha kis muffinok készíthetők belőle.
A recept eredetije: Kicsi Vú




0 megjegyzés