Gombás rizottó
május 28, 2012Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg rizottó rizs
- 1l alaplé
- 5-7 dkg szárított vargánya (és a víz, amiben áztattuk)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 kisebb hagyma
- olívaolaj
- vaj
- parmezán
- A gombát még főzés előtt áztassuk vízbe legalább húsz-harminc percre, hogy megpuhuljon, majd a vizet tegyük félre.
- Egy nagyobb serpenyőben pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a rizst, keverjük össze őket, pirítsuk még kis ideig.
- Öntsük fel a borral, mikor elforrt, mehet hozzá a gomba is.
- Folyamatosan kevergessük, és folyamatosan adagoljuk hozzá az alaplevet és a gomba vizét, míg a rizs meg nem fő (cca. 25 perc)
- Kis vajat és reszelt parmezánt keverjünk bele, és azonnal együk.
A recept eredetije: Dolce Vita
0 megjegyzés