Citromos sült báránycomb
május 06, 2012Hozzávalók:
- báránycomb
- 1 fej fokhagyma
- oregánó
- só
- bors
- olívaolaj
- sárgarépa, petrezselyemzöld ajánlva
- citrom
- Törjük meg a fokhagymát, és keverjük össze az oregánóval, sóval, borssal és olívaolajjal. Reszeljünk rá citromhéjat, de ne vigyük túlzásba, mert könnyen elnyomhatja a többi ízt. Nagyobb húsdarab esetében pirítsuk meg minden oldaláról (hogy természetes barna színt kapjon), majd pácoljuk be. Kisebb darab esetében nem kell megpirítani, tehát pácoljuk be, majd hagyjuk 4-5 órát állni a hűtőben.
- A sütőt melegítsük elő 200 fokra. Helyezzük a bárányt egy kerámiatálba, alá tetszés szerint rakjunk zöldségeket. Mi sárgarépát, petrezselyemzöldet és citromot tettünk (az utóbbit legközelebb el fogjuk hagyni).
- A bárányhús rózsaszínre sütve jó igazán, ezért kb. egy órát kell csak a sütőben hagyni. A miénk most sajnos egy kicsit tovább maradt.
0 megjegyzés