Bárányborda Provence-módra
május 07, 2012
Bárányborda vásárlásakor ügyeljünk arra, hogy a megfelelő méretűt vegyük. Ne vegyünk túl nagy darabot, mert nehéz rózsaszínre sütni, de túl kicsit sem, mert az pedig könnyen szárazra sülhet. Ha a részletekbe is bele szeretnénk menni, akkor figyeljünk a bordák hajlásszögére is :) ugyanis ha túl görbék, akkor nem tudjuk rendesen megsütni a hús alsó részét.
Hozzávalók:
- báránybordák/oldalas
- petrezselyem
- parmezán
- só, bors
- kenyér
- olívaolaj
- Mossuk meg a báránybordát, majd töröljük szárazra. Gazdagon sózzuk és borsozzuk meg, az oldalait is.
- Akárcsak a steaksütésnél, most is forrósítsuk fel a serpenyőt, amennyire csak lehet. Öntsünk olívaolajat a serpenyőbe, majd helyezzük bele a bordát a felső részével. Ha nincs szín, nincs íz sem, süssük aranybarnára, ez kb. másfél perc sütés minden oldalról.
- Helyezzük a sült húst egy tálra és várjuk meg, hogy engedje ki magából a természetes leveket.
- Eközben készítsük el a morzsát. Konyhai robotgépben mixeljünk össze parmezánsajtot, petrezselyemzöldjét és kenyérbelsőt. A lehető legapróbbra. A petrezselyem beszínezi, a sajt pedig megköti-ragadóssá teszi.
- Melegítsük elő a sütőt (és a tepsit) 200 fokra. Töröljük meg a bárányt, hogy csak minimális nedvesség legyen a felületén, majd forgassuk bele a morzsába. Tíz-tizenkét percig sütjük, majd a bordák mentén felszeleteljük és tálaljuk.


0 megjegyzés