Diós brownie
május 08, 2012Hozzávalók:
- 150 g étcsoki
- 180 g vaj
- 200-250 g cukor
- 100 g dió, apróra törve
- 150 g liszt
- vanília valamilyen formában
- 1 tk sütőpor
- 3 tojás
- csipet só
- A sütőt 180 fokra állítjuk.
- Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat, cukrot és a csokit, majd félretesszük hűlni.
- Tortaformát vagy kisebb (25x25 cm) tepsit kivajazunk és kilisztezünk (vagy csak kibéleljük sütőpapírral)
- A langyosra hűlt csokihoz tojást keverünk, hozzászórjuk a sütőporos lisztet, kis sót, végül a durvára tört diót. Ne keverjük túl a tésztát, elég épp csak addig, amíg összeáll, és csomómentes lesz.
- Kb. 30 percig sütjük, ill. amíg a tészta felszíne már nem fényes, megsültnek látszik, de a belseje még enyhén krémes, a hurkapálca ennek a megállapítására teljesen alkalmas célszerszám.
Sokféleképp variálható, ha nem elég önmagában:
- friss gyümölccsel
- dió helyett mandulával és mogyoróval is működik
- fagyival, tejszínhabbal
- csokiöntettel a hedonistáknak



0 megjegyzés