Mozzarella caprese
május 18, 2012
Egy nagyon egyszerű mozzarellasaláta nyárra.
Kenyérrel, pirítóssal, előételként vagy köretként is fogyasztható. Mindig finom, de a legjobb nyáron.
Hozzávalók, 1-2 személyre:
- 200g mozzarella
- 1 nagyobb paradicsom
- 10 bazsalikomlevél
- olívaolaj
- só, bors
- Szeleteljük föl a mozzarellát kb. fél centis szeletekre.
- Kockázzuk fel a paradicsomot.
- Kézben sodorjuk össze a bazsalikomot, majd vágjuk össze apróra.
- Helyezzük egymás mellé a mozzarellaszeleteket, szórjuk meg a paradicsommal, enyhén sózzuk meg (ha túl sokat tennénk rá, akkor a paradicsom elkezd levet engedni), gazdagon borsozzuk meg. Az apróra vágott bazsalikomot forgassuk bele a paradicsomba, és gazdagon locsoljuk meg olívaolajjal.
Kenyérrel, pirítóssal, előételként vagy köretként is fogyasztható. Mindig finom, de a legjobb nyáron.
0 megjegyzés