Pesztó
május 17, 2012Hozzávalók (kb. 180 ml-hez, 4 főre)
- 10 dkg bazsalikomlevél
- 3 gerezd fokhagyma
- kis marék fenyőmag (esetünkben mandula)
- 0,5-1 dl olívaolaj
- egy marék reszelt parmezán
- só
- A fokhagymát, kis sót, majd a leveleket lemixeljük.
- Hozzádobjuk a fenyőmagot/mandulát és a reszelt parmezánt.
- A krémességet/állagot az olajjal állítjuk be.
- autentikusabb mozsárban készíteni, de a botmixer is megfelel
- tésztához, kenyérre kenve, mártogatósnak is remek
- dióval vagy mogyoróval is készíthető




2 megjegyzés
Ejj, pedig a fenyőmag nagyon intenzív és jellegzetes ízt ad neki :)Mandulával annyira nem tudom elképzelni.
VálaszTörlésIndeed :)
VálaszTörlés