Boeuf Bourguignon
április 23, 2012
Burgundi marha
Hozzávalók négy személyre:
- fél kiló marhahús (mi hátszínt használtunk)
- egy üveg vörösbor (száraz, nem túl testes)
- 10 dkg húsos szalonna
- 250 g gomba
- 1-2 répa
- 1 nagyobb fej hagyma
- 5-10 gerezd fokhagyma (ki hogy szereti :))
- kakukkfű
- babérlevél
- petrezselyemzöld
- paradicsompüré
- 2-3 pohárnyi húsleves v. alaplé
- vaj sütéshez és sűrítéshez
- 1-2 ek. simaliszt
- olaj
- só, bors
- A húst nagyobb kockákra vágjuk, olajon megpirítjuk, majd valami masszívabb hőálló cserép- vagy vasedénybe szedjük, és a bor egy részével felöntjük, a másik részével pedig az edényben, amiben a húst sütöttük, feloldjuk az odaégett pörcöket, és szintén a húsra öntjük. Ezután kerül bele a paradicsompüré, az alaplé, a só és a fűszerek.
- Vaj és olaj keverékén megfuttatjuk a hagymát, répát és fokhagymát, szalonnát, és ezt is a húshoz adjuk. 200 fokos sütőbe tesszük a lefedett húsos edényt, kb. három órára.
- Mikor letelt a három óra, kivesszük a sütőből, és kiszedjük belőle a húskockákat. Vajat és lisztet krémesre keverünk egy pici tálban, és besűrítjük vele a boros levet. A húst visszatesszük, és megszórjuk vajon és olajon pirított gombával.
- Krumplipürével/petreselymes krumplival és pirított, vörösborban megfuttatott gyöngyhagymával tálaljuk.
2 megjegyzés
Szóval ő volna az... hmm... szimpatikus a kicsike. Leadom a rendelést vagy megpróbálom megcsinálni magam. Majd megírom hogy milyen lett. :P
VálaszTörlésGyőzi
Várjuk a visszajelzést és esetleges újításokat ;)
VálaszTörlés