Zabkeksz
április 01, 2012Hozzávalók (kb. 20 darab):
- 6 dkg liszt
- 14 dkg zabpehely
- 9 dkg vaj
- 8 dkg barna cukor/kristálycukor
- 1 tojás
- 1/2 rúd vanília/vaníliakivonat/vaníliáscukor
- 1/4 tk sütőpor
- egy csipet só
- A sütőt 180 fokra állítjuk.
- A vajat és a cukrot krémesre keverjük, aztán hozzáadjuk a tojást (esetleg vaníliát).
- A száraz hozzávalókat is hozzáöntjük, és összegyúrjuk a tésztát. Elég száraz, masszív tészta lesz, könnyen formázható.
- Kis kekszeket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsin 15 perc alatt barnára sütjük őket.
- fahéjjal is működik
- csokidarabkákkal
- reszelt citromhéjjal
- tört rózsaborssal
- expresszgyorsasággal elkészül és elfogy, szinte mindig dupla adagot sütünk belőle
A recept eredetije: Édes és keserű



0 megjegyzés