Zöldborsóleves füstölt lazaccal és kaporral
június 09, 2013
Ez a leves tudatos tervezés eredménye lett: az esős napra melengető leves kellett, a kert pedig tálcán kínálta a friss, zsenge zöldborsót. Evidens volt, hogy borsóleves készül majd belőle, amit csirkehúslevessel főzök majd, ez mélyít az ízén, és füstölt lazaccal tálalom, ami remek kontrasztot képez a leves édességével. A borsóágyásunk mellett kiirthatatlanul növekvő kapor pedig klasszikus fűszere a lazacnak, ennek köszönhetően gyönyörűen összeállt a recept.
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
- 600 g borsó
- 0,5 l alaplé
- só
- 100 g füstölt lazac
- kapor ízlés szerint
- Az alaplét felforrósítjuk, beleszórjuk a borsót, kevés sót, és öt percig főzzük.
- Lemixeljük (én néhány borsószemet félretettem mixelés előtt, hogy maradjon harapható része is a levesnek), és lazacszeletekkel, kaporral tálaljuk.
0 megjegyzés