Rebarbarás-epres limonádé
június 27, 2013
Idén az epret gátlástalanul megettük azon frissiben, amint behoztuk a kertből, a tervezett sütemények és turmixok kimaradtak a programból, de a legutóbbi adagot a változatosság kedvéért sikerült megmenteni és limonádéba főzni.
A rebarbara komplexebbé teszi az ízét, de akinek épp nincs otthon, csak eper, készítse rebarbarátlanul, esetleg több eperből, megéri a fáradozást.
Hozzávalók:
- 1,5 liter víz
- 250g kristálycukor
- 250g rebarbara
- 200g eper
- 3 citrom
- mentalevelek
- Egy lábasban vizet forralunk. A rebarbarát nagyobb darabokra vágjuk, majd beledobjuk a vízbe. Hozzáadjuk a cukrot és a citrom héját is.
- 15 perc főzés után kiszedjük a szétfőtt rebarbarát, majd hozzáadjuk az epret és további két percig főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
- Amikor kihűlt a limonádé, belecsavarjuk a citrom levét, és a lábas tartalmát leszűrjük (az epret pedig átpasszírozzuk).
- Behűtve, jéggel és mentalevelekkel az igazi.
0 megjegyzés