Marhacurry
február 12, 2013
Nem állítom, hogy egy autentikus curryreceptet adunk a kezetekbe, de ez egész könnyen elkészíthető otthon is (a legnagyobb gondot csak a jófajta hús beszerzése okozhatja), kellemesen csípős és finoman fűszeres. A kép alapján a magyar szemnek feltűnhet a pörkölttel való hasonlóság is, de ez csak vizuális megtévesztés.
Hozzávalók:
- 600 g rump (marhafartő vagy hátszín)
- 1 ek. koriandermag, 1 ek. köménymag, 1 ek. édesköménymag
- 2 fej hagyma, apróra vágva
- 1 fej fokhagyma
- 2 ek. garam masala
- 8-10 cm-es gyömbér, apróra vágva
- 1 erős csilipaprika
- 2 dl paradicsompüré
- 100 ml fehér joghurt
- só, bors, olívaolaj
- 3/4 l alaplé
- A húst nagyobb kockákra vágjuk, olívaolajba, garam masalába és joghurtba pácoljuk. Gazdagon sózzuk és borsozzuk meg. Hagyjuk állni egy-két órát a hűtőben.
- Közben forró száraz serpenyőben illatosítsuk meg a fűszereket (pár pillanat az egész), és lehetőség szerint mozsárban törjük meg őket.
- Tűzforró serpenyőben pirítsuk barnára a húst, majd tegyük félre.
- A hagymát, fokhagymát, gyömbért és a csilit pirítsuk meg az olajon, adjuk hozzá a paradicsompürét, és főzzük pár percig, amíg be nem sűrűsödik. Adjuk hozzá a mozsárban összezúzott fűszereket, sót, és öntsük fel az alaplével.
- A húst tegyük bele a lébe, és a vastagságától függően határozzuk meg a főzési idejét. Esetünkben további 35 perc volt.
- Basmati rizzsel és korianderzölddel (vagy petrezselyemmel) tálaljuk.
0 megjegyzés