Csicseriborsó-saláta feketerizzsel
január 17, 2013Hozzávalók:
- 200 g csicseriborsó (legalább 12 órán át vízben áztatva)
- 100 g feketerizs
- lilahagyma ízlés szerint, én felet használtam
- póréhagyma szintúgy
- kedvenc zöldfűszerünk, nekem most csak zellerzöld volt otthon
- fél citrom leve
- olívaolaj
- feketebors
- A beáztatott és leszűrt csicseriborsót forrásban lévő sós vízbe szórjuk, és puhulásig főzzük.
- Megfőzzük a rizst.
- Vékonyra szeleteljük a hagymákat, és kevés vajon vagy olajon megfuttatjuk, ettől elvesztik az erős ízüket.
- Összeállítjuk a salátát, a csicseriborsót, rizst, hagymákat összekeverjük, citromlével és olajjal alaposan megöntjük, borsozzuk, és tetszőleges zöldfűszerrel megszórjuk.
0 megjegyzés