Kecskesajtos brokkolikrém
december 07, 2012A hidegben pont erre van szükség, valami melengetőre és élénk színűre, mint ez a brokkolikrém. Gyorsan elkészül, és nem igényel különösebb konyhai ismereteket sem.
Hozzávalók:
- 2 fej brokkoli
- kecskesajt
- dió
- só, bors, olivaolaj
- Tegyél fel egy fazék vizet forrni, sózd meg, és közben szedd rózsáira és mosd meg a brokkolit. Ha forr a víz, szórd bele a brokkolit, és főzd puhára.
- Szűrd le, de a főzővízre szükséged lesz még, ne öntsd ki.
- Szórd a brokkolit egy mixerbe, és öntsd fel félig a főzővízzel, sózd, borsozd, majd mixeld le. Az állagot tetszés szerint állítsd be a főzővízzel.
- Kecskesajttal, dióval és pár csepp olivaolajjal tálald.
Ajánlott bor: Savignon Blanc vagy Chardonnay
0 megjegyzés