Sült tengeri sügér
november 07, 2012
Elegáns, látványos, de legfőképp pofon egyszerű. Hal bevagdos, só, bors, sáfrány, citrom, fokhagyma, 20 perc a sütőben, tálal.
Hozzávalók halanként:
- 3-4 vékonyabb citromszelet
- 1 fokhagymagerezd
- 0,25 dl olívaolaj
- egy csipet sáfrány
- 0,5 dl fehérbor
- só, bors
- Az olajban elkeverjük a sáfrányt.
- A halat mindkét oldalán bevagdaljuk, bedörzsöljük sóval, borssal, a vágatokat sáfrányos olajjal, ha maradna az olajból, a hal belsejébe kenjük. A fokhagyma és a citrom is ide kerül.
- Sütőpapír közepére teszünk két-három szelet citromot, erre ráhelyezzük a halat, aláöntjük a bort, majd lazán összecsavarjuk a papír széleit, ezzel mintegy becsomaguljuk a halat.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
0 megjegyzés