Csokipuding
november 16, 2012A csokipuding egy olyan apróság, ami otthont csinál a lakásból, főleg, ha este készítjük, meleg fényeknél, és az már majdhogynem egész mellékes, hogy egyedül vagy társasággal fogyasztjuk, itt most a csokipuding a főszereplő.
Én 52%-os csokiból készítettem, így valamivel több cukrot használtam (8 ek.). Ha tejcsokiból, vagy más, magasabb cukortartalmú csokiból készül, elég a 6 evőkanálnyi kristálycukor is. A fél liter tej helyett használhatunk ugyanennyi tej- és tejszínkeveréket is (fele-fele vagy háromnegyed-negyed arányokkal is működik).
Hozzávalók 3 tálka pudinghoz:
- 1/2 l tej
- 6-8 ek. kristálycukor
- 2 ek. kukoricakeményítő
- 100 g csokoládé
- Egy kisebb lábasba szórjuk a cukrot és a keményítőt. Elkeverjük őket, majd hozzáöntjük a tejet, és feltesszük főni. Szükségünk lesz egy kézi habverőre, amivel folyamatosan kevergetjük.
- Mikor forráshoz közeli állapotba kerülne, beleszórjuk a feldarabolt csokit is, és továbbra is folyamatosan keverjük. Pillanatok alatt besűrűsödik, csak arra kell ügyelni, hogy csomómentes maradjon.
- Tálakba öntjük.
0 megjegyzés