Fahéjas körtefagyi
október 23, 2012
Érdemes kihasználni a meleg októberi napokat meg a körteszezont, és készíteni egy nagy adag körtefagyit. A fahéjtól van benne egy kis melegség, a körtétől pedig friss és üdítő. Mélyhűtőben heteken át eláll, így már jóelőre elkészíthető valamilyen alkalomra is akár.
Hozzávalók kb. 7 dl fagyihoz:
- 4 körte
- 0,5 l tejszín (én 33% zsírtartalmút használok)
- 4 tojássárgája
- 100 g kristálycukor
- 1 ek. fahéj
- A körtéket meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk, és 200 fokon kb. negyed óra alatt puhára sütjük, majd lemixeljük őket.
- A tejszínt egy vastagabb aljú edényben feltesszük főni, közben pedig a tojássárgájákat alaposan kikeverjük a cukorral (míg ki nem világosodik, és a térfogata is megduplázódik). A tejszínt végig tartsuk szemmel. Pár perc főzés után, mikor kellően meleg, és a tetején kicsapódik a zsír (vékony sárga réteget képez), folyamatos gyors keverés mellett, belecsurgatjuk a tojásos-cukros keveréket.
- Közepes lángon addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Nem kell egészen sűrűnek lennie, leginkább egy hígabb pudingállagra hasonlítson.
- Hozzáöntjük a lemixelt körtéket, megszórjuk a fahéjjal, és alaposan elkeverjük.
- Miután langyosra hűlt, mélyhűtőbe tesszük, és félóránként átkeverjük, összesen négy-ötször.


0 megjegyzés