Csokoládéval töltött kifli
október 27, 2012Hozzávalók kb. 25 kiflihez:
tészta:
- 500 g vaj
- 1 kg simaliszt
- 1/2 l tej
- 1 kocka friss élesztő (42 g)
- 125 g kristálycukor
- 2 tojássárgája
töltelék:
- 10 g só
- 1 csészényi olvasztott vaj
- 1 tábla csoki (tejcsoki az édesebb szájúaknak, magas kakaótartalmú keserűcsoki az ínyencebbeknek)
- fahéj ízlés szerint
- Élesztős hajtogatott tésztát készítünk (aminek a menetét a kakaóscsigánál lehet megnézni).
- A kész tésztát fél centi vékonyra nyújtjuk, majd hosszúkás háromszögekre vágjuk fel. (kb. 10 cm x 25 cm)
- Olvasztott vajjal megkenjük, a szélesebb felébe két kis kocka csokit teszünk, és feltekerjük. (Aki ennél is nagyobb élményre vágyik, vízgőz felett olvasszon csokit vajjal, és keverje ki egy kis tejszínnel, majd ezzel a krémmel töltse a kiflit.)
- Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, húsz percet pihenni hagyjuk, és a tetejüket lekenjük a maradék vajjal.
- 210 fokos sütőben 10 percig sütjük (vagy amíg aranybarna nem lesz).
0 megjegyzés