Chilli con carne
május 08, 2012Hozzávalók, négy személyre:
- 500g darált marhahús
- 250ml paradicsomszósz
- 1 ek paradicsompüré
- 1 tk köménymag
- só, bors
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 ek pirospaprika
- 1 db erős chilli, vagy négy darab édes chilli
- 150-200g tarkabab
- petrezselyemzöld
- Áztassuk be a babot fél nappal a főzés előtt, hogy megpuhuljon.
- Vágjuk fel apróra a hagymát, a fokhagymát és a chillit. Forró olajban pirítsuk meg őket.
- Adjuk hozzá a darálthúst, sózás előtt először pirísuk meg. Adjuk hozzá a köménymagot, pirospaprikát, sót, borsot és keverjünk rajta párat, majd öntsük hozzá a paradicsompürét is.
- A hús megbarnult, öntsük föl a paradicsomszósszal, sózzuk és borsozzuk meg újra.
- Öntsük fel a főzetet 2,5 dl alaplével vagy vízzel, adjuk hozzá a babot, takarjuk le az edényt, és főzzük 20 percig.
- Szórjuk meg petrezselyemzölddel.
A kész ételt rizzsel, kenyérrel vagy lepénykenyérrel fogyasztjuk.
0 megjegyzés