Borecetes gomba
szeptember 15, 2012
Finom, savanykás-sós előétel csiperkéből, ami melegen fogyasztható, de kihüűten is teljesen jó íze van. Kenyérrel tálaljuk, aztán addig tunkoljuk, amíg van benne olívaolaj.
Hozzávalók 2 személyre
- 250g gomba
- 8-10 dkg szalonna
- 2-3db salottahagyma
- olivaolaj
- 0,5 dl borecet
- tárkony vagy petrezselyem
- só, bors, vaj
- Megtisztítjuk a gombát és negyedekre vágjuk, a kisebbek maradhatnak egészben is.
- Vaj és olaj keverékén megfuttatjuk a gombákat, sózzuk, és néha rántsunk rajta egyet. 3-4 perces művelet
- Adjuk hozzá a felvágott hagymát, borsozzuk.
- Eközben egy másik serpenyőben pirítsuk meg az ujjnyi szalonnadarabokat.
- Mikor a hagyma is pirulni kezd, a serpenyő közepére húzzuk a gombát, és körbelocsoljuk borecettel (nekünk fehér- és vörösborecettel is ízlett). 20-30 másodperc alatt elpárolog az ecet fele, ekkor vegyük le a lángról, és keverjük össze a szalonnával, friss tárkonnyal, majd gazdagon öntsük meg olívaolajjal.
0 megjegyzés