Konyhát építünk - 2. fejezet
február 19, 2016A mi családunk "konyhás" típus, ezt azóta tudom biztosan állítani, amióta Zsófink már másfél évesen napi szinten krumplit és répát pucolt a plüssállatainak, majd ezeket egy kis fazékban feltálalta nekik. Szóval mindenki itt tölti legszívesebben az idejét, ezért rendkívül fontos, hogy a jövőbeli konyhánk kielégítse a sok-sok igényünket. Az első számú igény pedig a tárolás. Ahhoz, hogy kényelmesen főzni tudjunk, legyen elég helyünk, és egy-két mozdulattal előkapjuk az épp szükséges eszközt, mindennek kell egy megfelelő (lehetőleg szem elől elzárt) hely.
Lássuk, mit teszünk azért, hogy a konyhapultunk minél üresebb maradjon:
Kamra híján kihúzható kamrapolcokon tároljuk majd a száraz élelmiszereket, ez nálunk is a hűtő mellett kap helyet, pont mint az alábbi képen. A tűzhely mellé is kerül egy ilyen, csak kicsiben, oda tesszük az összes olajat, ecetet és szószt, amire a főzés során szükség van, és eddig csak a pultra állítva koszosodott.
![]() |
Zöldségtároló fiók (forrás) |
Kell egy géppark is a sarokba konnektorokkal, így a kenyérpirító, botmixer, robotgép, kézi mixer stb. egy mozdulattal előkapható, használható, majd újra el is tüntethető, pont, mint ezen a képen:
Ha minden a terv szerint alakul, ezzel az alapelvvel, hogy csak a naponta használt tárgyak lesznek elöl, rendezettebb, és könnyebben tisztítható lesz a konyhánk.
0 megjegyzés