Kávémousse
július 15, 2013A kávémousse alias kávéhab azért is jó választás, mert nincs vele sok macera, elég egy kis lábas meg egy kézi mixer, amivel habbá verjük a tojásfehérjét és a tejszínt, valamint nem kell sütni sem, ami a melegben megintcsak plusz pont.
Hozzávalók:
- 200 ml tejszín
- 2 kk instant kávé
- 2 tojássárgája
- 2 tojásfehérje
- 3 ek nádcukor
- 1 csipet só
- 150 g étcsokoládé
- 1 ek vaj
- Vízfürdő felett megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a cukrot és a kávét. Ha teljesen megolvadt, levesszük a lángról, és elkeverjük benne a vajat, a tojássárgáját meg a csipet sót.
- A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a csokoládéba.
- Felverjük a tojásfehérjét is, és ezt is beleforgatjuk a csokoládéba.
- Poharakba/tálkákba töltjük, és hűtőbe tesszük néhány órára, amíg megdermed.
A Spoon magazin receptje alapján készítettük.
0 megjegyzés