Borsós-szalonnás spagetti
július 03, 2013Nyáron nem igazán törekszünk az összetettebb ételekre, ezért úgy gondoljuk, hogy felesleges túlbonyolítani a recepteket. Jó visszatérni az alapokhoz, fölkapni a kertből egy fej fokhagymát, friss borsót fejteni és egy serpenyőben összekeverni a tésztával.
Hozzávalók 2 személyre:
- 80 g borsó
- 50 g bacon
- 3 gerezd fokhagyma
- 150 ml tejszín
- 1 kk dijoni mustár
- parmezán
- spagetti
- só, bors, olívaolaj
- Forraljunk vizet egy nagy lábasban, sózzuk, és főzzük meg a tésztát.
- Vágjuk kockára a szalonnát és közepes lángon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a felvágott fokhagymát, amit kb. fél percig pirítunk. Vigyázzunk, ne süssük túl a fokhagymát, a barnulással ugyanis elveszti az ízét.
- Szórjuk hozzá a borsót, borsozzuk meg, öntsük hozzá a tejszínt, majd keverjük bele a mustárt. Alacsony lángon kb. két percig főzzük, és a borsó még roppanós marad.
0 megjegyzés