Kesudiós szalonnás kelbimbó
december 31, 2012Hozzávalók:Elkészítés:
- kelbimbó
- húsos füstölt szalonna
- kesudió
- olíva- vagy tökmagolaj
- só, bors
- A megtisztított és félbevágott kelbimbókat forrásban lévő sós vízbe szórjuk, és pár perc alatt puhára, de még roppanósra főzzük.
- Közben megpirítjuk a felaprított szalonnát.
- Leszűrjük a kelbimbót, majd gyorsan, rövid idő alatt rajtuk is pirítunk egyet. Egy-két perc alatt kész az egész, nem kell megsütni őket. Hozzászórjuk a kesudiót és a szalonnát is, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, tálba szórjuk.
- Végül olajjal megöntjük, mi általában tocsogósra-tunkolósra, és kenyérrel fogyasztjuk.
Mennyiségeket szándékosan nem adtunk meg a hozzávalóknál, mivel egyrészt sosem mérjük őket ennél a receptnél, másrészt egyszerűbb "szemre" meghatározni, hogy miből mennyit szeretnénk, az arányok teljesen tetszőlegesen eltolhatók egyik vagy másik összetevő irányába.
0 megjegyzés