Bébicukkinis rizottó
július 09, 2012Hozzávalók 2 főre:
- 1 kisebb fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4-5 bébicukkini és cukkinivirág
- 20 dkg rizs
- 5-6 dl alaplé
- só
- bors
- petrezselyemzöld
- kis olaj
- 1 ek. vaj
- Az apróra vágott hagymát nagyobb serpenyőben olajon rövid ideig pirítjuk, majd hozzászórjuk a felaprított fokhagymát és a rizst.
- Felöntjük egy deci alaplével, alaposan elkeverjük, és mikor teljesen felszívódott, újra meg újra megöntjük alaplével. Sózzuk, borsozzuk.
- Kb. negyed óra folyamatos keverés és felöntés után hozzáadjuk a felkarikázott cukkinit és cukkinivirágot. Az öntögetést és keverést pedig egészen addig végezzük, míg meg nem puhul a rizs (cca. 20 perc)
- Mikor elkészült, mi egy nagy csokor petrezselyemzöldet kevertünk még bele, egy kanálnyi vajat, és azonnal megettük mindet.
Ha előételnek tervezném, kisebb adagot készítenék belőle.


0 megjegyzés