Baconbe tekert karajfalatok
június 07, 2012Hozzávalók 4 személyre:
- 4-5, ujjnyi vastag sertéskaraj
- kb. 20 szelet hosszabb szalonnacsík
- mustár
- olaj a sütéshez
- 1 csészényi alaplé
- só
- bors
- kakukkfű
- A húst két centi széles és vastag csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és gyorsan körbepirítjuk egy serpenyőben.
- Mustárral megkenjük (ezt akár a gyors sütés előtt is megtehetjük), és szalonnába tekerjük őket. Egy jénai tálat vagy más sütőbe való edényt megtöltünk a húsokkal, egymás mellé fektetjük őket, és alájuk öntjük a serpenyőben maradt olajas-zsíros levet plusz egy kevés alaplevet, megszórjuk pár friss kakukkfűággal (vagy szárított kakukkfűvel).
- 200 fokon alig egy órát sütjük (mi húsz percet fedővel, cca. negyven percet fedő nélkül). A sülés utolsó harmadában gombát is szórhatunk rá.
![]() |
Házi rozskenyérrel ettük. |
0 megjegyzés